Wat is de beste kinderwagen voor mijn situatie?

Er zijn veel verschillende soorten kinderwagens te koop. Als (aanstaande) ouders is het belangrijk om je goed te bedenken welke wandelwagen de beste is voor jouw persoonlijke situatie. Een kinderwagen gaat dan ook meerdere jaren mee, dus het is belangrijk dat je de juiste uitkiest.

Duo kinderwagen

Een duo kinderwagen is erg makkelijk wanneer je bijvoorbeeld een tweeling hebt of wanneer je twee kindjes tegelijk mee wilt nemen wanneer je op pad gaat.

Buggy

Ouders stappen vaak over naar een buggy vanaf een kinderwagen. Een buggy is geschikt voor kindjes die al zelfstandig kunnen zitten. Een buggy is gemakkelijk op te vouwen en neemt opgevouwen weinig ruimte in. Daardoor is het makkelijk om mee te nemen in bijvoorbeeld de auto of met het vliegtuig. Een buggy is echter toch wat minder comfortabel dan een wandelwagen wanneer je voor een langere tijd met je baby onderweg bent.

Buggy baby

Hardloopkinderwagen

Wanneer je graag hardloopt kan dit erg lastig zijn wanneer je een kindje hebt en je nog graag regelmatig zou willen sporten. Een hardloopkinderwagen biedt hiervoor de ideale oplossing. Deze wandelwagen is zo ontworpen, dat je deze gemakkelijk kan meenemen wanneer je een rondje wilt hardlopen. 

3-in-1 kinderwagen

De populairste kinderwagen is een multifunctionele. De 3-in-1 kinderwagen is er één die je ook kunt gebruiken als reiswieg en autostoeltje. Doordat je deze wandelwagen kunt gebruiken als een buggy wanneer je kindje groot genoeg is, kan deze lang worden gebruikt tot je kindje ongeveer een jaar of vier oud is. Een 3-in-1 kinderwagen is meestal duurder dan een standaard kinderwagen. Wanneer je losse producten aan zou schaffen, ben je goedkoper uit.

De ‘gewone’ wandelwagen

De gewone wandelwagen is er één zonder andere speciale functies. Deze kun je gebruiken wanneer je baby groot genoeg is om niet meer mee te hoeven in de reiswieg. 

De beste keuze voor jou

Er is veel keuze bij het aanschaffen van een wandelwagen. De beste keuze is dan ook van jouw situatie afhankelijk. Sport je graag en wil je je kindje meenemen wanneer je een rondje gaat hardlopen? Dan is de hardloopkinderwagen de beste keuze. Heb je een pasgeboren baby? Dan is een reiswieg in deze fase de beste optie. Is je kindje al wat groter? Dan is een buggy het meest geschikt. Wil je een multifunctionele wandelwagen, om ruimte of kosten te besparen? Dan is een 3-in-1 kinderwagen aan te raden.

Bekijk alle kinderwagens

baby kinderwagen

 

Little Plaza
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0